arstafh

Välkommen till en specialhelg med Hasse och Tage!

 

HASSE & TAGE – EN KÄRLEKSHISTORIA

OBS! Lördag 5 oktober kl 17.00 80 kr
Måndag 7 oktober kl. 12.00 70 kr barnvagnsbio
Tisdag 8 oktober kl. 13.00 70 kr cafébio
Filmen är 1 tim 45 min och barntillåten

Hasse och Tage var världens bästa vänner i över 30 år. Deras filmer, revyer, sånger och böcker påverkade en hel nation och var limmet som höll ihop folkhemmet. Som komikerduo förenade de högerspöken och anarkister i skratt. När Tage dör i förtid förlorar hans barn en pappa, Hasse en fadersfigur och hela Sverige en landsfader. Och när Palme dör bara månader efter Tage börjar det svenska folkhemmet falla i bitar. För första gången öppnar familjerna Alfredson och Danielsson upp arkiven och ger oss exklusiv åtkomst till deras berättelser, fotografier och inspelningar.

ÄPPELKRIGET

Lördag 5 oktober kl. 20.00 80 kr
Filmen är 1 tim 43 min och tillåten från 15 år

Kapitalisten Jean Volkswagner kommer till Änglamark med ett gäng hänsynslösa hejdukar för att göra om byn till ett stort fritidsområde. Men de möter oväntat motstånd i form av Lindbergarna och deras vänner, den ena listigare än den andra.

Observera ändrade visningstiderna för dessa specialvisningar.
Välkomna på bio i Årsta Folkets Hus!

Stjärnglans-ätande monster och ett rymdäventyr för de yngre filmälskare. En storsuccé från Tyskland som hyllats av filmkritiker för de lite äldre.

STORA GALAXER ÄTER STJÄRNOR

Söndag 29 september kl 15.00 50 kr
Söndag 29 september kl. 16.30 50 kr
Filmen är 29 min och barntillåten

I en galax långt långt borta, bland rymdsälar, skuggmonster och järnvägskaniner bor Rabbit, Lövet, Bärri & Lill-Tuffe. Tillsammans ger de sig iväg på jakt efter sina stjärnor i rymden. Men i skuggornas tunnel finns stjärnglans-ätande monster. Det är bara om de hjälps åt som de kan klara sig hela vägen. Kanske de hittar sin stjärna och vågar följa den?

Se filmens trailer.

 

 

FLYKTEN FRÅN DDR

Söndag 29 september kl 19.00 80 kr
Måndag 30 september kl. 12.00 70 kr (barnvagnsbio)
Tisdag 1 oktober kl 13.00 70 kr (cafébio)
Filmen är 2 tim 5 min och tillåten från 11 år

Detta är den sanna historien om de östtyska familjerna Strelzyk och Wetzel som i september 1979 skapade stora rubriker över hela världen. I största hemlighet ägnade de två år åt att själva sy och snickra ihop en luftballong för att försöka fly från diktaturens DDR till friheten i väst. Jagade av den största styrka Stasi kunnat mobilisera blev både förberedelserna och själva flykten en kamp mot klockan där varje sekund var viktig… ”Flykten från DDR” är en av årets största europeiska biosuccéer och lockade miljonpublik i Tyskland.

Se filmens trailer.

Observera att all biljettförsäljning startar 45 min före filmens start, till skillnad från en timme innan som tidigare.

Konstutställning

 

Kom och se Årsta Enskede Konstförenings utställning

Årsta Folkets Hus Foajé
26 sep kl 15-18
27 sep kl 16-18
28 sep kl 12-15:30
Varmt välkomna!

Stockholm Operastudio bjuder in till Soppopera.

 

En ca 45 minuter föreställning med en salig blandning arior av Bellini, Wagner och Mozart, med flera.
Vi befinner oss på flygplatsen.
Ingemanslandet för alla.
Där tiden går baklänges, står still eller flyger iväg. Där möte och avsked, längtan och saknad tar plats. Vi kommer och går, stora som små. Vad är det egentligen som försiggår?
Onsdagen den 25 september kl 12:00
Årsta Folkets Hus Bio
Pris inklusive soppa 100kr/60kr studerande

Äntligen är filmhösten här med massa underbara, roliga, sorgliga filmer

TOY STORY 4

Söndag 15 september kl 15.00 60 kr
Filmen är 1 timme 40 min och tillåten från 7 år

Woody har alltid känt sig säker på var han hör hemma och att hans viktigaste uppgift är att ta hand om sitt barn, vare sig det är Andy eller Bonnie. Så när Bonnies nya hemmagjorda leksak Gaffe kallar sig själv för sopa och inte leksak, tar Woody på sig uppgiften att visa Gaffe varför det är så underbart att vara en leksak.

Men när Bonnie tar med hela gänget på familjens campingutflykt blir det en oväntad omväg för Woody som gör att han träffar sin sedan länge försvunna vän Bo Peep. Efter många år på egen hand är hon mycket tuffare än hennes ömtåliga yttre låter påskina. Woody och Bo Peep upptäcker att de lever helt olika liv, men snart inser de att det är det minsta av deras problem.

Se filmens trailer. 

FISHERMAN’S FRIENDS

Söndag 15 september kl. 19.00 80 kr
Måndag 16 september kl. 12.00 70 kr (barnvagnsbio)
Tisdag 17 september kl 13.00 70 kr (cafébio)
Filmen är 1 tim 52 min och barntillåten.

När skivbolagskillen Danny hänger med på svensexa till den pittoreska kustbyn Port Isaac anar han inte att det ska vända upp och ner på hela tillvaron. Plötsligt får han i uppdrag att fixa kontrakt med byns sånggrupp, bestående av tio högst motsträviga fiskare. Nu ska Fisherman’s Friends traditionella sjömanssånger upp på brittiska topplistan! Byborna skrattar gott åt idén, men snart är hjulen i rullning. På vägen förälskar sig Danny i charmiga Alwyn, dotter till en av de råbarkade sångarna. Han förstår snart att sammanhållning och ärlighet är viktigare i Port Isaac än i London, och plötsligt blir hans galna projekt viktigt på riktigt. Kan han vinna Alwyns och bybornas förtroende – och förtjäna det?

”Fisherman’s Friends” är inspirerad av den verkliga historien om gruppen som gick från pubuppträdanden till miljonkontrakt och utsålda arenor.
Se filmens trailer.  

Observera att all biljettförsäljning startar 45 min före filmens start, till skillnad från en timme innan som tidigare.

Vi startar säsongen med utställningen: DEN ALLMÄNNA ORDNINGEN OCH DEN INRE SÄKERHETEN

På hösten 2015 inträffade en rad bränder på flyktingboenden i Sverige. Periodvis brann det flera gånger samma vecka och kvällstidningarna mötte upp med krigsrubriker. Men samtidigt var den egentliga medierapporteringen ofta ganska tunn: orsaken till branden okänd och att polisen inleder en förundersökning. Sedan dessa har det rapporterats om närmare 200 bränder på flykting och asylboenden. I en växande serie fotografier möter vi platserna för dessa händelser. Det är bilder av å ena sidan ett vardagligt Sverige som vi kanske känner igen oss i, å andra sidan är dessa platser centrum för ett samtidshistoriskt skeende som rymmer historier om våld, hat, flykt och utsatthet.
Av David Larsson
Utställningen genomförs med stöd från Stockholms Stad och i samarbete med Folkets Hus och Parker. Kan ses 26/8 – 15/9 vardagar kl 8:30-16:30 på Årsta Folkets Hus Foajén.
Varmt välkomna!

Alfons är tillbaka! Möt lillherr Åberg i knattefilmstrilogin. Eld och lågor bjuder på kärleksdrama utan like…

VEM LURAR ALFONS?

Söndag 27 maj kl 15.00 50 kr
Söndag 27 maj kl. 16.30 50 kr
Filmen är 40 min och barntillåten

Tre nya filmer om den ständigt lika populära Alfons Åberg: Vem lurar AlfonsAlfons vid vuxenbordet och Hann Alfons före sig själv. Originalmanus.

Alfons sparar till ett dataspel. Men det är svårt att spara och avstå från godis och nöjen – och frestelsen att fuska blir så stor att han lurar sig själv.

Det är stort kalas och Alfons och Småtting får sitta med vid vuxenbordet. Alfons som har varit med förr ska passa Småtting och se till så han trivs. Alfons tar sin uppgift på allvar och visar sig bättre än de vuxna förstå vad Småtting behöver.

Alfons har börjat skolan och får en klasskamrat som är elak och skrämmer alla – mobbar och spelar kung. Ingen törs säga emot. Inte Alfons heller. Men ändå är det Alfons som till slut inte kan hålla sig längre. Och då blir det äntligen ändring.

ELD OCH LÅGOR

Söndag 27 maj kl 19.00 80 kr
Måndag 28 maj kl. 12.00 70 kr (barnvagnsbio)
Tisdag 29 maj kl 13.00 70 kr (cafébio)
Filmen är 1 tim 43 min och tillåten från 11 år

Året är 1940 och på var sin sida om Allmänna gränd på Djurgården ligger två konkurrerande nöjesparker, det tjusiga Gröna Lund med karuseller för barnfamiljerna och det simpla Nöjesfältet med billig öl, levande musik och lättklädda damer. De två ägarfamiljerna har legat i öppen strid med varandra i decennier, men allt förändras natten då de unga arvtagarna, John och Ninni, inleder en förbjuden kärlekshistoria. I skuggan av ett rasande världskrig, trappas konflikten mellan familjerna upp i samma takt som kärleken mellan John och Ninni blomstrar allt kraftfullare.

Se filmens trailer. 

Observera att all biljettförsäljning startar 45 min före filmens start, till skillnad från en timme innan som tidigare.

Går det att rädda nyckelpigan som skeppats till Karibien? Och hur var det att vara en kvinna bland ”ten thousand men of Harvard”?

SMÅKRYP 2 – ÄVENTYR I KARIBIEN
Söndag 12 maj kl 15.00 60 kr
Filmen är 92 min och barntillåten

SMÅKRYP 2 inleds i en liten konservfabrik på landet. Av misstag hamnar en liten nyckelpiga i en kartong med matvaror – som skeppas till Karibien! Hans ena förälder beger sig genast av på en äventyrlig resa för att finna den lilla telningen…
SMÅKRYP 2 har ingen talad dialog och passar därför all publik!

EN KVINNA BLAND MÄN
Söndag 12 maj kl 19.00 80 kr

Måndag 13 maj kl 12.00 70 kr(barnvagnsbio)

Tisdag 14 maj kl 13.00 70 kr (cafébio)
Filmen är 2 timmar lång och barntillåten

Ruth Bader Ginsburg, en ung småbarnsmamma och advokat kämpar i en värld helt dominerad av män. När Ruth tillsammans med sin man Marty tar sig an ett banbrytande fall, vet hon att det för alltid kommer att förändra hur domstolarna och USA ser på könsdiskriminering. En kvinna bland män är inspirerad av den sanna historien om Ruth Bader Ginsburg som 2018 firade 25-års jubileum som Domare i Högsta Domstolen.

Observera att all biljettförsäljning startar 45 min före filmens start.

En av filmvårens mest efterlängtade filmer är här – The Favourite!

Golden Globe och Oscarvinnaren The Favourite tar oss till 1700-talets England. Veckans matinefilm tar oss däremot till det vintriga Island…

Välkomna på bio i Årsta Folkets Hus!

PLOEY

Söndag 14 april kl 15.00 60 kr
Filmen är 1 timme 23 min och tillåten från 7 år

Vintern är på väg och det är dags för familjen Strandpipare att flytta söderut, men lilla Ploey missar avfärden och blir kvar på Island. Han måste nu överleva den arktiska vinterkylan och många faror i ett för att kunna återförenas med sin familj.

Se filmens trailer. 

THE FAVOURITE

Söndag 14 april kl 19.00 80 kr
Måndag 15 april kl. 12.00 70 kr (barnvagnsbio)
Tisdag 16 april kl 13.00 70 kr (cafébio)
Filmen är 1 tim 59 min och tillåten från 11 år

Tidigt 1700-tal. England är i krig med Frankrike, men ändå frodas ankracing och ananasätande. Den bräckliga Queen Anne sitter på tronen medan vännen Lady Sarah styr landet samtidigt som hon tampas med Annes sviktande hälsa och kraftiga humörsvängningar.

När den nya tjänaren Abigail anländer tar Sarah henne under sina vingar, men då kriget blir tidskrävande för henne kliver Abigail istället in i rollen som drottningens högra hand. Deras spirande vänskap ger henne en chans att återvända till sina aristokratiska rötter där hon inte kommer låta någon kvinna, man, politiker eller kanin stå i vägen.
Se filmens trailer.

Observera att all biljettförsäljning startar 45 min före filmens start, till skillnad från en timme innan som tidigare.

Nu är det dags igen! ”En liten föreställning” vänder sig till barn i förskoleåldern!

Årsta Folkets Hus