Monthly Archives: april 2017

VÄLKOMMEN FIGEN – NY FÖRESTÅNDARE PÅ FOLKETS HUS

Årsta Folkets hus styrelse har beslutat att anställa Figen Solmaz som ny föreståndare från och med 1 maj 2017. Figen Solmaz är född och uppvuxen i Turkiet och kom till Sverige 27 år gammal. Figen Solmaz har jobbat som journalist, som scenkonstproducent och projektledare och har mångårig erfarenhet av internationella samarbeten och arbete med nya målgrupper. Förutom yrkeserfarenhet av ideellt föreningsliv och kulturproduktion bor Figen även i Årstadal och har god lokal kännedom.
- Folkets hus är ett nav för kultur- och föreningslivet i Årsta. Styrelsen välkomnar Figen till föreningen och ser fram mot ett gott samarbete att förvalta huset och att utveckla mötesplatsen, säger Stefan Holmgren, ordförande Folkets hus-föreningen.

FILMER 23-25/4: BILL OCH HEMLIGA BOLLA OCH JACKIE

 

VÄLKOMNA TILL BIO KONTRAST!

Söndag 23/4 kl 15.00 & 16.30 visas BILL OCH HEMLIGA BOLLA. Om Bill som får en lillasyster, Bolla, som inte är som alla andra… Baserad på Gunilla Bergströms bok. (30 min, barntillåten, 40 kr.)

JACKIE visas söndag 23/4 kl 19.00 och tisdag 25/4 kl 13.00 (cafébio: kaffe, smörgås & bulle fr kl 12.00). Ett brännande starkt och intimt porträtt av en av de viktigaste och mest tragiska ögonblicken i amerikansk historia, berättad ur Jackie Kennedys (Natalie Portman) perspektiv. (1.35 h, 70 kr sönd och 60 kr tisd.)

Biljettkassan öppnar 45 min före filmstart.

Vårens bioprogram finns att ladda ner HÄR.

22/4: EUGEN ONEGIN LIVESÄNDS FRÅN METROPOLITAN


LIVE PÅ BIO PÅ TEATERN, ÅRSTA CENTRUM

Den svenske operastjärnan Peter Mattei och Anna Netrebko är tillbaka som Onegin och Titian i Tjajkovskijs opera efter Pusjkins klassiska roman.

Lördag 22 april livesänder vi EUGEN ONEGIN direkt från Metropolitan i New York.

Robin Ticciati dirigerar återuppsättningen med regi av Deborah Warner.

Alexey Dolgov gör rollen som Onegins vän/rival, Lenskij, med Elena Maximova som Tatiana syster Olga och Štefan Kocán som Prins Gremin.

Text: Svensk text
Beräknad längd: 4 timmar
Visas: 22 april kl 19.00 i Teatern, Årsta Centrum
Läs mer om EUGEN ONEGIN och andra operor under säsongen här: METROPOLITAN 2016-2017.

Biljetten kostar 250 kr och går att boka här: BOKNINGEN.
Bokade biljetter hämtas ut samma dag som föreställningen 22/4 mellan kl 18.15 och 19.00.

Vi ses i Årsta!