Monthly Archives: maj 2018

KULTURHUSET FLYTTAR TILL ÅRSTA FOLKETS HUS

 

Teatern på Årsta Folkets hus blir Stadsteaterns nav för teater- och scenkonst under 2019, under tiden omfattande renoveringar görs av Kulturhuset.

- Vi är jätteglada och stolta över att kunna presentera ett hyres- och samarbetsavtal med Kulturhuset Stadsteatern, säger Stefan Holmgren ordförande för Årsta Folkets Hus.

Samtidigt som det ger oss möjlighet att utveckla vår egen verksamhet som kulturhus och mötesplats så innebär det också att vi får en hyresgäst som kommer att sätta Årsta på Sveriges teaterkarta.

Något vi ser extra mycket fram emot är möjligheten för nya målgrupper att upptäcka Årsta och vårt Folkets Hus, samt ringarna på vattnet som ger positiva effekter för andra verksamheter och näringsidkare i Årsta.

 

Teatern invigdes 1951 och har en scen om 8 x 12 meter med en kapacitet om ca 250 sittplatser i salongen. Lokalen är tillgänglighetsanpassad.

 

Under hösten kommer Stadsteatern att presentera programmet för 2019 vad gäller teater- och scenkonst i Årsta.

 

 

Välkomna till Årsta Torg a.k.a. Nya Plattan

Här kommer vårens sista filmer, sen blir det sommarsemester även för oss.

VICTOR OCH JOSEFINE

Söndag 27 maj kl 15.00, 50 kr

Filmen är 1 tim 21 min och barntillåten

I kloakerna under en värld av stora björnar lever den lilla musen Josefine i musvärlden med alla andra små möss. Där är björnhat, tanddyrkan och insamling av bebisbjörnars mjölktänder det viktigaste som finns. Men Josefine vägrar tro att björnarna är hennes fiender.

När hon under ett av alla tandjaktspass möter vrålhungriga björnen Victor är hon nära på att slukas men efter en örfil och godismutor uppstår en osannolik vänskap. Att vara vän med en björn visar sig dock inte vara helt problemfritt. Filmen bygger på böckerna om Victor och Josefine (Ernest et Celestine på franska) av Gabrielle Vincent. Vinnare av franska César för bästa barnfilm/animation och Oscars-nominerad i kategorin bästa

animerade långfilm.

AMATÖRER

Söndag 27 maj kl 19.00 70 kr
Tisdag 29 maj

kl 13.00 60 kr (cafébio)
Filmen är 1 tim 42 min och barntillåten

Gabriela Pichler följer upp Äta sova dö-framgångarna med ett nytt drama fyllt av uppkäftig humor och ett stort bultande småstadshjärta

Välkommen till Lafors! Ett litet svenskt brukssamhälle i desperat behov av nystart. En gnista hopp tänds när den tyska lågpriskedjan Superbilly överväger att etablera sig på orten. 500 nya jobb skulle förändra allt! Nu gäller det att sätta Lafors på kartan meddelar kommunchefen och snart är beslutet om en kommunfilm fattat. Kulturbudgeten är dessvärre slut men kom

Manuset är ett samarbete mellan Pichler och författaren Jonas Hassen Khemiri, som belönades med Augustpriset för sin roman Allt jag inte minns.munanställde Musse får en vågad idé; Vi låter skolungdomarna göra filmen – som ett skolprojekt i demokratins anda! Det är ju modernt, nytänkande – och gratis …

Gabriela Pichler (f. 1980) är utbildad vid Öland dokumentärskola och Filmhögskolan i Göteborg. 2010 vann hon en Guldbagge för sin examensfilm Skrapsår. Långfilmsdebuten Äta sova dö vann publikpriset i Venedig och tog storslam på Guldbaggegalan där den prisades för bästa manus, bästa kvinnliga huvudroll, bästa regi och bästa film.

Observera att all biljettförsäljning startar 45 min före filmens start, till skillnad från en timme innan som tidigare.

 Välkomna att njuta av bio i Årsta Folkets Hus!

ESC och hockey-VM i all ära – men nu är det filmdags igen!

LILLA ANNA OCH LÅNGA FARBRORN

Söndag 13 maj kl 15.00 40 kr

Söndag 13 maj kl. 16.30 40 kr

Filmen är 47 min och barntillåten

 

Det finns inga kompisar som är mer olika än Lilla Anna och Långa Farbrorn. Hon är kort, han är väldigt lång. Lilla Anna är modig, Långa Farbrorn är skrajsen. Ändå finns det ingen som Lilla Anna hellre vill gå och bada med, bygga koja med eller åka motorcykel med, än Långa Farbrorn. Och det finns ingen Långa Farbrorn hellre skulle bjuda på smaskig tårta än sin bästa kompis Lilla Anna.

 

 

 

 

UTAN NÅD

Söndag 13 maj kl 19.00 70 kr
Tisdag 15 maj kl 13.00 60 kr (cafébio)
Filmen är 1 tim 46 min och tillåten från 15 år

I ena sekunden lever Katja ett lyckligt liv med sin man och lilla son, i nästa sekund har hennes liv förvandlats till en mardröm när hennes älskade förintas i ett terrordåd. För Katja startar nu en lång, komplicerad och smärtsam process för att bearbeta sorgen samtidigt som polisens spaning alltmer inriktar sig på två unga nynazister. I Katjas sinne finns bara en enda tanke som skänker henne något som ens kan liknas vid sinnesfrid… hämnd. Diane Kruger (”Inglorious Basterds”, ”National Treasure” 1 & 2) belönades med priset för Bästa skådespelerska vid senaste filmfestivalen i Cannes och i USA är filmen med i både Oscar- och Golden Globe-racet om Bästa utländska film. New Yorks kritikerförbund har redan utsett den till Årets bästa utländska film! Utan nåd är regisserad av Fatih Akin vars genombrott ”Mot väggen” belönades med Guldbjörnen i Berlin 2004. Framgången fortsatte sedan med ”Vid himlens utkant” som knep utmärkelsen för Bästa manus i Cannes 2007.

 
Observera att all biljettförsäljning startar 45 min före filmens start, till skillnad från en timme innan som tidigare.