NINA STEMME INLEDER MET-SÄSONGEN I TRISTAN OCH ISOLDE 8/10

Lördag 8 oktober kl 18.00 livesänds nyuppsättningen av Wagners Tristan och Isolde direkt från Metropolitan, New York.

Den svenska stjärnsopranen Nina Stemme gör sin paradroll som Isolde – en roll som hon har sjungit på operascener runt om i världen. Hennes Tristan är den australiske hjältetenoren Stuart Skelton, som sjöng Siegmund i Wagners Ring på Metropolitan 2013. I ensemblen ingår även Ekaterina Gubanova som Brangäne och Evgenij Nikitin som Kurwenal (både i sina Met-debuter). René Pape repriserar rollen som kung Marke, en roll som han fått fantastiskt beröm för i tre tidigare säsonger. Sir Simon Rattle gör sin debut som dirigent vid en livesändning från Met.

Iscensättningen av Mariusz Treliński (som 2015 regisserade Iolanta och Riddar Blåskäggs borg) är en samproduktion med Festival Hall Baden-Baden, Teatr Wielki – polska nationaloperan och China National Centre for the Performing Arts (NCPA) Beijing. Här berättar regissören om verket.

Scenografi: Boris Kudlička
Kläder: Marek Adamski
Ljusdesign: Marc Heinz
Projektionsdesign: Bartek Macias
Koreografi: Tomasz Wygoda

Text: Svensk text
Beräknad längd: 5 tim 15 min inklusive pauser
Visas: lördag 8 oktober kl 18.00

Välkomna till Teatern, Årsta Centrum, där livesändningarna från Metropolitan äger rum. Biljetten kostar 250 kr och går att boka här: BOKNINGEN och bokade biljetter hämtas ut samma dag som föreställningen 8/10 mellan kl 17.00 och 18.00.

Vi ses i Årsta!