25/3: IDOMENEO LIVESÄNDS FRÅN METROPOLITAN

Idomeneo Live på bio 2017

Kreta, omkring 1200 år f.Kr. Kungen av Kreta, Idomeneo, har slagits på grekernas sida i det trojanska kriget under flera år. Innan han segrande återvände hem skickade han några trojanska fångar i förväg, däribland prinsessan Ilia, dotter till den trojanska kungen Priamos. Hon har nu blivit kär i Idomeneos son, Idamante, som har regerat i sin fars frånvaro. Även prinsessan Elettra är kär i Idamante. Elettra är dotter till Agamemnon, grekernas befälhavare under kriget, och hon har tagit sin tillflykt till Kreta efter att ha dödat sin mor, Clytemnestra, som hämnd på sin fars död.

James Levine dirigerar en sällsynt återupplivning av Mozarts IDOMENEO , som utspelar sig i efterdyningarna av det trojanska kriget. Jean-Pierre Ponnelles klassiska uppsättning sätts åter upp på Met för första gången på över ett decennium.

I ROLLERNA: Elza van den Heever (Elettra), Nadine Sierra (Ilia), Alice Coote (Idamante), Matthew Polenzani (Idomeneo), Alan Opie (Arbace)

DIRIGENT: James Levine REGI: Jean-Pierre Ponnelle

Text: Svensk text
Beräknad längd: 4 tim, 20 min
Visas: 25 mars kl 18.00 i Teatern, Årsta Centrum

Läs mer om IDOMENEO och andra operor under säsongen här: METROPOLITAN 2016-2017.

Biljetten kostar 250 kr och går att boka här: BOKNINGEN.
Bokade biljetter hämtas ut samma dag som föreställningen 25/3 mellan kl 17.15 och 18.00. Kontant eller kort. Välkomna!