Alfons är tillbaka! Möt lillherr Åberg i knattefilmstrilogin. Eld och lågor bjuder på kärleksdrama utan like…

VEM LURAR ALFONS?

Söndag 27 maj kl 15.00 50 kr
Söndag 27 maj kl. 16.30 50 kr
Filmen är 40 min och barntillåten

Tre nya filmer om den ständigt lika populära Alfons Åberg: Vem lurar AlfonsAlfons vid vuxenbordet och Hann Alfons före sig själv. Originalmanus.

Alfons sparar till ett dataspel. Men det är svårt att spara och avstå från godis och nöjen – och frestelsen att fuska blir så stor att han lurar sig själv.

Det är stort kalas och Alfons och Småtting får sitta med vid vuxenbordet. Alfons som har varit med förr ska passa Småtting och se till så han trivs. Alfons tar sin uppgift på allvar och visar sig bättre än de vuxna förstå vad Småtting behöver.

Alfons har börjat skolan och får en klasskamrat som är elak och skrämmer alla – mobbar och spelar kung. Ingen törs säga emot. Inte Alfons heller. Men ändå är det Alfons som till slut inte kan hålla sig längre. Och då blir det äntligen ändring.

ELD OCH LÅGOR

Söndag 27 maj kl 19.00 80 kr
Måndag 28 maj kl. 12.00 70 kr (barnvagnsbio)
Tisdag 29 maj kl 13.00 70 kr (cafébio)
Filmen är 1 tim 43 min och tillåten från 11 år

Året är 1940 och på var sin sida om Allmänna gränd på Djurgården ligger två konkurrerande nöjesparker, det tjusiga Gröna Lund med karuseller för barnfamiljerna och det simpla Nöjesfältet med billig öl, levande musik och lättklädda damer. De två ägarfamiljerna har legat i öppen strid med varandra i decennier, men allt förändras natten då de unga arvtagarna, John och Ninni, inleder en förbjuden kärlekshistoria. I skuggan av ett rasande världskrig, trappas konflikten mellan familjerna upp i samma takt som kärleken mellan John och Ninni blomstrar allt kraftfullare.

Se filmens trailer. 

Observera att all biljettförsäljning startar 45 min före filmens start, till skillnad från en timme innan som tidigare.

Årsta Folkets Hus