VI SÖKER NY FÖRESTÅNDARE!

Årsta Folkets hus är en mötesplats för Årstas befolkning. Vi förfogar över ett kulturskyddat hus och sammanlagt fem lokaler, inklusive en teaterlokal, vid Årsta torg. Vi hyr ut lokalerna till ideella föreningar, nätverk och enskilda personer för olika verksamheter såsom studiecirklar, teater, dans, musik, sång, konferenser, sammanträden och fester. Vi visar biofilmer i egen regi och genomför ett antal egna kulturevenemang varje år, och då gärna i samarbete med andra organisationer. Årsta Folkets hus omsätter cirka tre miljoner kronor per år och är en ideell förening som är knuten till riksorganisationen Folkets Hus och Parker. Årsta Folkets hus styrelse och personal är inne i en process där vi arbetar aktivt för att göra Folkets hus än mer tillgängligt för mellanmänskliga möten i Årsta.

I föreståndarens arbetsuppgifter ingår

- verksamhets-, budget- och personalansvar för cirka fem personer

- att leda, samordna, utveckla och följa upp arbetet i Årsta Folkets hus

- ansvar för Årsta Folkets hus uthyrningsverksamhet

- ansvar för skötsel och underhåll av lokalerna

- ansvar för att nödvändig administration sköts

- att utveckla Folkets hus som mötesplats i lokalsamhället

- samarbete med medlemmar, fastighetsägaren Familjebostäder, kommunen och övriga aktörer såsom organisationer inom det civila samhället.

 

Kvalifikationer

Vi ser att du har erfarenhet från idéburen verksamhet och har arbetat med att leda och utveckla verksamhet. Arbetet förutsätter att du både kan arbeta strategiskt med att planera verksamhet och samtidigt vara den person som praktiskt utför uppgifter. Du måste ha viss ekonomisk kompetens samt kunna strukturera verksamheten på ett effektivt sätt. Du behöver ha god samarbetsförmåga och lätt för att skapa och upprätthålla goda relationer och nätverk. Du behöver dela Folkets Hus och Parkers värdegrund om alla människors lika värde. Det är meriterande med teknisk kunskap inom ljud, ljus och bild samt erfarenhet av arbete med konferensverksamhet och kultur- och demokratifrågor.

Lön

Tjänsten är en tillsvidareanställning heltid och lön utbetalas om ca 35 000 kronor per månad.

Ansökan

Ansökan skickas per e-post till rekrytering@arstafolketshus.org senast lördag 11 februari 2017. För frågor om tjänsten kontakta styrelsens ordförande Lena Karlsson 070-554 69 10. Intervjuer kan komma att ske löpande.