Konsert med Insomnia Taxxi och Kateryna Kisten på Årsta Folkets Hus teater

EXIL är en plattform, mötesplats och scen för ukrainska flyktingar och konstnärer på flykt från Ukraina.  

Årsta Folkets Hus startade mötesplatsen EXIL i april 2022. Vi arrangerar och producerar olika kulturarrangemang, filmvisningar för barn och vuxna, konserter och teaterföreställningar för, med och av ukrainska flyktingar och exilkonstnärer. 2023 har vi premiär på en barnföreställning på ukrainska där vi dramatiserar Bill och Bolla-texter, i regi av Dmitri Plax.

En del av det vi gör filmas och läggs ut på sociala medier, se facebook.com/arstafolketshus, där även uppdaterad info om våra arrangemang finns. I projektet jobbar skådespelaren Kateryna Kisten och en ukrainsk projektledare. Ett flertal andra musiker, sångare, artister och konstnärer engageras och vi samarbetar med andra organisationer som kämpar för demokrati och frihet i Europa.

Den 13 november visar vi ukrainsk barnfilm, obs! fullbokat. Den 29 november visar vi de ukrainska dokumentärerna Heat Singers och My Granny From Mars i samarbete med B2B Doc. Den 8 december blir det konsert med tre ukrainska musiker inom folkmusik, pop och electromusik som lever i exil i Sverige; GE.NS, Olga Kovalenko och Iana Kovalova. Fullbokat! 19 december fixar vi ukrainska jul, mer information om det kommer.

EXIL drivs av Årsta Folkets Hus med stöd av Kulturrådet och MUCF.