Denna vecka visar vi det tokhyllade franska dramat ”Porträtt av en kvinna i brand”.
… och om konstnärsromans på 1700-talet känns för passionerad, följ med på Aïlos resa! Den magiska berättelsen om den lilla renen Aïlo ger tröst till dem av oss som saknar snö. 

 

PORTRÄTT AV EN KVINNA I BRAND

Söndag 19 januari kl 19.00 80 kr
Måndag 20 januari kl. 12.00 70 kr (barnvagnsbio)
Tisdag 21 januari kl 13.00 70 kr (cafébio)
Filmen är 1 tim 59 min och tillåten från 7 år

Bretagne, Frankrike, 1760. Konstnären Marianne har fått i uppdrag att göra ett porträtt av Héloïse, en ung kvinna som just lämnat klostret. Héloïse ska giftas bort och den presumtiva brudgummen vill se hur hon ser ut. Men hon vill inte gifta sig och Marianne måste måla henne i smyg. Hon iakttar Héloïse om dagen och målar henne i hemlighet på natten. Mellan de två kvinnorna växer en intimitet och attraktion fram. De delar Héloïses första och sista ögonblick av frihet, allt medan Marianne målar det porträtt som ska avsluta allt.

Céline Sciamma (Water Lilies, Un Certain Regard Cannes 2007; Tomboy, Jurypriset Berlin 2011; Girlhood, öppningsfilm Directors’ fortnight Cannes 2014; Mitt liv som zucchini, Directors’ fortnight Cannes 2016, Cesar Award för bästa manus) återförenas med den prisbelönta skådespelerskan Adèle Haenel i ett intimt och djuplodande kostymdrama som tävlade om Guldpalmen i Cannes 2019.
Se filmens trailer. 

AILOS RESA

Söndag 19 januari kl 15.00 60 kr
Filmen är 1 tim 26 min och barntillåten

Ett magiskt juläventyr för hela familjen om den lilla renen Ailo och hans liv i Lappland.
”I Ailos resa” måste den nyfödda Ailo övervinna alla faror i den brutala vildmarken. Här får vi följa med på en storslagen resa i ett imponerande landskap och allt vad den har att erbjuda – ett fantastiskt djurliv och enastående natur. Hur är det att växa upp i denna magiska värld?

Berättarröst: Rolf Lassgård

Se filmens trailer. 

Välkomna på bio i Årsta Folkets Hus!