Affisch av Andreas Slättner.

Välkomna på Årsta Centrums 70-års jubileum den 1-3 september!

Den 1 november 1953 invigdes Sveriges första förortscentrum; Årsta Centrum! Detta kommer att firas stort med öppet hus i alla lokaler samt ett fullspäckat program med utomhusbio, musik, scenkonst, panelsamtal, fotoutställningar, guidade vandringar, stand-up och mycket mer.

Under det senaste året har Årsta Folkets Hus ökat utbudet av scenkonst, film och musik vilket detta jubileum erbjuder ett livligt exempel på. Firandet inleds på fredagskvällen med Årstas egen kulturklubb Club Folle samt Cinema Queer som bjuder på utomhusbio. Torget gästas av lokala företag & organisatörer samtidigt som presentationer och föredrag hålls av bl.a. Dansens Hus och Erik Ahlsén – son till Årsta Centrums arkitekt Erik Ahlsén. Årsta scenfolk håller i allsång på utescenen, hiphop-legenderna Sherlock intar golvet, och det bjuds på liveframträdanden från flera lokala band. Birgita Klepke och Malin Appeltoft bjuder på vassa spaningar och bittra analyser i deras stand-up show, och Trasiga familjen, med bland andra Viktor Brobacke, ger ett smakprov på ett musikaliskt allkonstverk för både barn och vuxna.

Det fullständiga programmet hittar du nu under fliken ”Årsta Centrum 70 år!” ovan, eller genom att klicka på denna länk.

Jubileet är öppet och gratis för alla åldrar, och firandet arrangeras med stöd av Stockholms stad, ABF Stockholm och i samarbete med Familjebostäder. Om du vill hyra bord/tält på torget för ditt företag eller förening, eller om du är sugen på att medverka som volontär kan du maila info@arstafolketshus.org för mer information.

Facebook event: https://www.facebook.com/events/465969445736071

Varmt välkomna till årets folkfest!

Foto från invigningen av Årsta Centrum 1953.